drakula-tretman-derma-bella

“Дракула”  face lifting третман

Веднаш по објавените фотографии на Ким Кардашиан од процедурата на ʹVampire facialʹ,  овој третман стана најголем хит во Холивуд. Всушност се работи за еден исклучителен третман кој ветува младечки изглед, затегната и мазна кожа. Ги одстранува лузните и го подобрува квалитетот на кожата.

Во Дерма Бела се работи една адаптирана процедура која се применува во Европа, а дава идентични резултати како онаа на Ким.  Предност на оваа Европска процедура е тоа што таа се прави многу, многу по нежно и сосема безболно, а наместо венска крв се користи капиларна крв.

Екстремните реакции на фотографиите на Ким се бидејки се користи Derma Pen, алатка која има 19 моторизирани иглички кои прават микроубоди на кожата, како резултат на тоа се ослободува мало количесто на капиларна крв. На овој начин  се стимулира синтеза на колаген, еластин и хијалурон во кожата! Па, кожата станува сјајна, мазна и затегната, а ситните брчки се избишани.

За комплетен резултат овој третман се комбинира со филери Restylane и ботокс, исто како и во процедурата на Ким.

Секако и овој третман има контра индикации, па затоа прво се прави преглед од страна на лекарот кој треба да ја изведи процедурата.

Резултати од третманот се веднаш видливи, но за вистинските ефекти потребни се  2-3 недели.

Резултатите од овој третман траат од 6 месеци до 1 година.

Третманот се препорачува 1-2 годишно.