Имате флеки од сонце, пеги, пигментација после бременост и породување, старачки флеки? Нашите лекари го имаат решениот за овој проблем.

И покрај тоа што се работи за еден комплексен проблем , нашиот тим има одговор и решение за пигментацијата. Пигментацијата се третира со разни третмани и начини. Најважниот момент за успешно одстранување на флеките и пигментацијата е добрата комбинација на третмани.

Изборот на третманите е индивидуален во зависност од типот на пигментација.

Како основен третман се користи хемискиот пилинг на база на ТЦА (трихлороцетна киеслина). Тој е најбезбеден и најсигурен начин за одстранување на пигментацијата. Во комбинација  се користат и алтернативните третмани како микродермоабразија, мезотерапија или козметичките третмани на Колин Парис.

Многу важно за оваа проблематика е домашната нега препорачана од нашите лекари.

Пред и потоа

pred-potoa-akni

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk