Хемиските пилинзи се една голема обаст во Естестката медицина. Со помош на хемиски пилинзи се третираат голем број естески кожни проблеми како што се:

  • Акни
  • Лузни од акни
  • Проблематична кожа
  • Разни видови на пигментација
  • Флеки
  • Лифтинг и измазнувашње на кожата
  • Стрии
  • Итн

Постојат разни видови на хемиски пилинзи кои се разлуваат во свјот состав и јачина.

Во зависност од составот и јачината на пилигот се детерминира со кој пилинг ке се третира некој проблем. Секако овие две работи како и бројт на пилинзите,  треба да ги одреди доктор  после извршен детален преглед  на кожата.

Послабите пилинзи ги работат козметичар,  но појаките секако се препуштаат во рацете и искуството на докторот.

Бројот на третмани зависи од индикацијата, се движи од 1 – 10 третмани.

Третманите се безболни, некаде се чувствува благо пецкање на кожата кое изчезнува за 2-3 мин.

Третманот вообичаено е брз и ефективен , трае 30 мин.

Резултатите се одлични и видливи после неколку дена.

Наскоро...

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk