Суштината на третманите со филери е да се надокнади количината на хијалурон кој со текот на времето се намамалува. На тој нaчин се постигнува пополнување и одтсранување на брчки. Дава природен и младешки изглед на лицето.

Хијалуронската киселина е природна и најважна компоненета во кожата. Таа е одговорна за цврстината и исполнетоста на сврзното ткиво. На кожата и дава еластичност и виталност. Станува збор за моќна хидрирачка супстанца чија количина се намалува со текот на годините. Како резултат на тоа кожата се суши, ослабува и се јавуваат првите брчки. Постепено ткивото се повлекува и лицето е ибрчкано и остарено.

Хијалуронските филери се сотојат од истата хијалуронска киселина во олик на гел кој лесно се вградува во кожата. Суштината на третманите со филери е да се надокнади количината на хијалурон кој со текот на времето се намамалува. На тој нaчин се постигнува пополнување и одтсранување на брчки. Дава природен и младешки изглед на лицето. Хијалуронскиот филер после локлна анесезија со крем, се вризгува во кожата со мали фини иглички. Третманот е комфонфорен, безбеден и безболен, трае 10 -30 минути, а резултатот е веднш видлив – затегната и свежа кожа без бечки. После третманот може да се јави лесно црвенило и оток кои траат само неколку часа.

Во начиот центар се користат најдобрите и светки познати хијалуронски филери RESTYLANE. Тие се специјално дизајнирани и се базираат на 100% природна и неживотинска хијалуронска киселина. Тие се високо компатибилни и совршени за апликација во сите делови на лице, врат, деколте и раце. Самиот производ содржи анестетик со што третманот е речиси безболен. Со RESTYLANE  може да се одстранат длабоки и површински брчки, да се ремоделира лицето и контурите, да се дополнува волуменот на јагодици и орази, пополнување и рефреш на усни и длабинска рехидратација на кожата.

Најчесто барани третмани се:  одтсранување на подочници, назолабијални брчки (од носот кон устата), пушачки брчки (над усната), зголемување на образи, а многу успешно се решаваат о брчки на чело, меѓу вегите, околуочи, лузни од акни и други лузни.

БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЈА НА КОЖА

Кога филерот со помала концентрација се става во поврчинскиот слој на кожата – техника на биоревитализација се добива цврстина и враќање на тургорот и влажноста на кожата со што настанува моментално освежување. Третманот се изведува секоја трета недела во три фази, а потоа еден третман на шест месеци за одржување на ефектите.

УСНИ

Зголемување и рефрешинг на усни е третман кој најчесто го бараат девојките. Најдобро и најбезбедно е пополнување со хијалуронски филери, но само оние кои имаат добра еластичност и содржат анестетик како што е Restylane Lipps Volume an Refresh, сошто третманот е речиси безболен. Има повече техники за зголемување на усните, како и подигнување на аглите на усните. Девојките треба да ги изгенуваат трајните филери бидејќи тие можат да нарават голем проблем. Во повеќе развиени земјитие се забранети за употреба бидејки остануваат долго во ткивото. Тие имаат свој волумен и тежина, па со тек на време се спуштаат надолу, па корекција е можна само хируршки.

КОЛКУ ТРААТ ФИЛЕРИТЕ

Кога прв пат се аплицира хијалуронски филер добро е да се дополни по 6 месеци. Ко ст задоволни со обликот следниот пат дополнете по 9 месеци, па по 12 месеци и потоа 2-3 години.

Пред и потоа

restylane

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk