Ненавремено или нестручно третирање на акни остава трајни последици т.е. лузни на кожата. Иако е најтешкиот дефект на кожа современата дермато козметологија нуди метода за успешно третирање, за да се добие нова масна кожа.

Последици од нелекувани акни – Лузни од акни

Ненавремено или нестручно третирање на акни остава трајни последици т.е. лузни на кожата. Иако е најтешкиот дефект на кожа современата дермато козметологија нуди метода за успешно третирање, за да се добие нова масна кожа.

Најновиот и најуспешен метод е Дерма ролерот со фактор на раст. Ефетот од овој третман е синтеза на нови клетки на кожа – нова кожа.

Кај полесните случаи се употребува метод на дијамантска микродермоабразија, каде се одстранува површинскиот слој на епидермисот, а кожата се измазнува и регенерира.

Бројот на третмани е индивидуален и зависи од моменталната ситуација на кожата. А може да се предвиди при преглед со лекар.

Бидејќи се работи за поагресивни методи, може да се почувствува блага доза на болка.

Резултатите се гарантирани.

Прегледи

 • Консултацијај
  250 ден.

 • Преглед некој
  450 ден.

 • Преглед некој
  500 ден.

 • Преглед некој друг
  750 ден.

Третмани

 • Третман број 1
  1200 ден.

 • Друг третман
  1250 ден.

 • Сосема друг третман
  1750 ден.

 • Некој третман
  2245 ден.

Пред и потоа

pred-potoa-akni

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk