Што предстаува Hi FU терапија? –Единсвен апарат за лифтинг - признат и подржан од Американската Агенција за храна и лекови - FDA! Hi FU – е апарт за лифтинг кој што користи безбедна, временски тестирана ултразвучна енергија за затегнување на кожата природно без операција или други интервенции.

Неинвазивен лифтинг

Hi FU е единствената не-инвазивна процедура за лифтинг на кожата на вратот, под брадата, околуочите и котурите на лицето. Со Hi FU, исто така може да се намалат линиите и брчките на деколтето. Hi FU може да ви помогне да се постигне Нов, повеќе младешки изглед од веѓата до градите!

Безбеден ултразвук. Без хирургија.

Hi FU ја користи моќта на ултразвукот за трансформација на веѓата, брадата, вратот и градите. Ултразвук, се разбира, се користи безбедно во текот на полето на медицината повеќе од 50 години и Hi FU е дефиниран како безбеден и ефикасен во клиничките студии и во повеќе од половина милион третмани во светот.

Hi FU апартот се базира на терапија со ултразвук за да ја зголеми синтезата на колаген. Апаратот исто така, вклучува традиционален ултразвук, кој им овозможува на лекарите прецизно и точно да го третираат ткивото и да обезбедат најголема ефикасност на третманот, односно апартот да достави енергија во оној дел од ткивото каде е најпотребно за да се постигне саканиот ефект.

Како функционира? Создава нов колаген.

Hi FU го стимулира производството на колаген, преку доделување фокусирана ултразвучна енергија на основните слоеви на кожата, без козметичка хирургија, без сечење или попречување на површината на кожата.

Без токсини или игли

За разлика од ласери, радио фреквенција, хирургија и други технологии, Hi FU ја заобиколува површината на кожата и при тоа го носи точниот износ на ултразвучна енергија во точната длабочини и температура на подкожното ткиво. Оваа енергија го стимулира го регенеративниот процес при кој се произведува свеж, нов колаген.

Без привременост. Природни резултати.

Некои пациенти чувствуваат првични ефекти веднаш по третманот, но вистински резултати се појавуваат во текот на 2-3 месеци. Во тек на ова време, новиот колаген работи и ја затегнува кожата на вратот, брадата и челото и ја измазнува кожа на градите.

Hi FU е клинички докажана неинвазивна алтернатива за оние кои не се подготвени за операција, па дури и може да биде опција за пациенти кои сакаат да ги прошират ефектите од козметичка хирургија. Тоа е последното нешто што можете да го направите пред хирургија !

Што да очекувате?

Само еден третман

Само еден неинвазивен третман Hi FU помага да се одстранат ефектите на времето, гравитацијата и изложување на сонце.

Пред вашиот третман

Првото нешто што треба да го направите е да се закажете лична консултации со лекар обучен за работа за Hi FU. Во оваа сесија, вашиот лекар ке направи проценка на вашата кожа и ќе утврди дали Вие сте кандидат за третманот.
Не се потребни накви предходни подготовки пред га до направите третманот.

Во текот на третманот

По чистење на кожата и идентификување на специфичните регии кои ќе се третираат, вашиот лекар за Hi FU ќе аплицира ултразвчен гел на регијата за да потоа непречено го изведе третманот. Потоа, со помош на ултразвук лекарот ја одредува длабочината на кожата и ги поставува параметрите на апаратот, пред да почне со работа.

За време на третманот, ќе почувствувате умерена топлина.

По третманот

Со Hi FU, не е потребно време за опоравување! Веднаш по процедура без никакви ограничувања, продолжувате да ги обавувате нормалните активности.

На Вашата кожа може да се појави црвенило, кое изчезнува во рок од неколку часа. Некои пациенти може да имаат благ оток, пецкање или чувствителност на допир, но овие сиптоми се ретки, благи и привремени.

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk