Од моментот кога Анџелина Џоли ја обелодени својата тајна за примена на Grow Faktor или хормон на раст за подмладување на кожата овој третман стана еден од најпопуларните третмани во Холивуд.

Станува збор за механичко иритирање на кожата со посебна техника (Derma Roller) при што се аплицира Grow Factor (Фактор на раст). Grow Factor е клеточен протеин кој содржи 53 аминокиселини и тој базично учествува во зголемена синтеза на колаген и еластин, хијалуронска киселина и потикнува природни механизми на регенерација на сите структури на кожата. Всушност, аплицирањето на факторот на раст на клетките е најприроден начин на билдинг на колаген и еластин со што се подобрува текстурата на кожата, целокупниот тен станува посјајен и кадифест, кожа оштетена од сонце прекрасно се регенерира и она што е ново во козметологијата е нов пристап во третирање на розацеа, акни, лузни од акни и стрии со овој хормон на раст.

Што се однесува на тело- Grow Factor е единствен во лекување на целулит- го обновува колагеното еластично ткиво и се губи изгледот на кожата како кора од портокал, а исто така делува и на опуштена кожа на надлактица, стомак и најреволуционерно на опуштена кожа на врат.

Значи, генерално гледано оваа метода на третирање на кожата со Grow Factor или хормон на раст е потполно нова и револуциона терапија за регенерација лифтинг и подмладување на кожата и затоа денес и најголемите експерти во Anti Aging терапија го нарекоја како ТРЕТМАН НА ИДНИНАТА.

Наскоро...

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk