ЛЕД Кожна рејувенација е интеракција на светлината , која ја емитираат Светлосно Емитирачки Диоди (ЛЕД), која ја активира клетката и стимулира производство на колаген.

 

Што е кожна ЛЕД Рејувенација?

ЛЕД Кожна рејувенација е интеракција на светлината , која ја емитираат Светлосно Емитирачки Диоди (ЛЕД), која ја активира клетката и стимулира производство на колаген.

Што е разликта на ЛЕД од Ласерот и ИПЛ Терапијата?

Овие типови терапии се базираат на термално оштетување на колагенот на кожата, водата или крвните садови со цел да се потикне кожата на саморејувенација. ЛЕД Кожната рејувенација не се потпира на термалната енергија и неправи трауми на ткивото за да даде резултати. Па, пациентите не чуствуваат топлина.

Како фукционира ЛЕД кожната рејувенација?

ЛЕД нуди сосем природен и неаблативен метод за кожна рејувенација. Светлината од ЛЕД машината стапува во интеракција со клетките и ги стимулира да произведуваат колаген и еластин. Студиите покажуваат дека истата енергија на ЛЕД може да се употребува за потикнување на нов колаген како и за лекување на лузни. Со манимулирање на брановота должина, клетките се активираат или не се активираат. Црвента ЛЕД светлина се користи за фоторејувенација. Сината светлина се употребува во третман на акни.

Кога се појавуваат првите резулати?

Тоа е индивидуално, но најголем дел од луѓето чуствуваат и гледаат промени за околу 4 третмани. Бидејки третманите се прогресивни, ние препорачуваме 1 неделно да се направат минимум 4 третмани.

Дали ЛЕД дава резулати кај секого?

ЛЕД третманите делуваат и можат да се користитат кај сите типови кожа. Резулатите се појавуваат кај повеќе од 90%.

Дали може да се оштети видот?

Секако тоа неможе да се случи ако се следат нашите инстукции и се носат заштитни очила.

Дали третманот боли?

Не. Третманот е сосем релаксирачки. Комплетно е безболмо. Енергијата генерирана од ЛЕД машината нема топлина.

Може ли ЛЕД да се користи со други третмани за нега на кожа?

Да, ЛЕД третманите често пати се комбинаат со други третмани за нега на кожата за да ефектот биде подобар и потраен.

Комбинација на ЛЕД со Микродермоабразија и ИПЛ Фото рејувенација, ке го зголеми на здравјето и квалитетот на кожата, притоа кожата ке стане сјајна и мазна како никогаш до сега.

Посетете ја галеријата на резултати од третманите, кликнете тука.

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk