Најновоиот пристап за лекување на акни се базира на индивидуална комбинација на дермато-козметички третмани која се одредува исклучиво од страна на лекар...

Причина за појава на акни

Основната причина за појавата на aкните е хормонскиот дисбаланс во организмот, кој физиолошки се случува за време на пубертетската возраст. Во овој период, сите жлезди имаат засилена активност, прекумерното лачење на лојните жлезди како и генетскиот фактор се главна причина за појава на акни. Исто така, многубројните бактериски инфекции на кожата често пати резултираат со појава на акни.

Кон овој проблем треба многу сериозно да се пристапи и навремено да се побара помош од стручно лице.

Најсовремено лекување на акни

Најновоиот пристап за лекување на акни се базира на индивидуална комбинација на дермато-козметички третмани која се одредува исклучиво од страна на лекар

Основен третман е хемискиот пилинг со кој се постигнуваат брзи и трајни резултати за уништување на постоечките акни, регулација на лачејњето на лојните жлезди и спречување на појава на нови акни. Овој третман се применува без ограничувања на возраста и етиологијата.

Третманот се дополнува со фототерапија – ЛЕД Ласер, чиј ефект е смирување на воспалението, црвенилото и засилена регенерација на кожата.

Потоа настапува уште една многу важна фаза – Фаза на одржување со помош на третмани за себорегулација. Овие третмани представуваат една пријатна масажа зсо чија помош се аплицираат серуми кои ќе ја одржат работата на лојната жлезда во нормала.

Домашна нега

Еден многу важен дел кој континуирано го следи целиот процес на лекување на акните е домашната нега. Во овој случај основен момент е дисцпилина во оджување на високо ниво на хигиена на кожата. Секој дневната употреба на пена- чистач за кожата и креми – гелови за себорегулација е неопходено за успехот на третманите. Производите за домашна употреба треба да се соодветни на возраста и проблемот, а секако по препорака на стручно лице.

Пред и потоа

pred-potoa-akni

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk