Надворешните фактори како сонцето, пушењето, загдената животна средина, стресот се причини за забрзано стареење на кожата. Како резлутат на стареење кожата станува сува, не еластична, се појавуваат првите линии и брчки, можна е појава на пигментација (фотостареење), а понекогаш се појавуваат и проширени капилари.

Всушност овие се и првите знаци на стареење на кожата т.е. првиот аларм кој укажува дека на кожата и е потребна една поинаква нега. Со цел да се успори процесот на стареење на кожата покрај домашна нега потребно е третирање на кожата со ласерски третмани.

Со помош на ласерската рејувенација се стимулира синтеза на нов колаген, при што кожата станува здрава и сјајна со видливо намелени брчки.

Овој третман е голем хит и еден од најпопуларните анти аге третмани.

За максимални ефекти потребни се 3-5 третмани кои се прават со фрекфенција на 3-4 недели.

Пред и потоа

lice-pred-potoa

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk