Со овој третман се одстрануваат флеките и пигментацијата на кожата што се појавила како резултат на сонцето или пак после било какви хормонски промени во организмот.

Ласерскиот го абсорбира вишокот на пигмент од флеките без да го оштети околното ткиво, па така флеката т.е пигментацијата избледува т.е се одстранува, а поголемите дамки се намалуваат до одредена големина.

Резултатите се видливи и после самиот третман, додека за подлабоки пигментации после неколку дена.

Бројот на третмани е индивидуален, во зависност од длабочината и површината на пигментацијата. Најмалку се потребни 2-3 третмани.

Третманот не е болен, се чувствува блако пецкање за време на третманот  и можна е појава на црвенило кое изчезнува за 2-4 часа.

Посетете ја галеријата на резултати од третманите, кликнете тука.

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk