Убав поглед, коси очи, мазно и подигнато чело без брчки. Ги нема повеќе спуштените очни капаци...

Што е ботокс?

Ботоксот е супстанција која ја излачува бактеријата Clostridium botulinum.  Мали, точно разредени количини од Ботокс се инјектираат подкожно во мускулите со цел естеско подмладување.

Како дејствува Ботоксот?

Ботоксот ја блокира реакцијата помеѓу нервот и мускулот. Па, така мускулот не ја добива информацијата да се контрахира и останува релаксиран.  Ова овозмочува брчките да се измазнат и кожата да стане помазна.

Ботоксот се употребува во естетски цели за да се измазнат мимичните брчки односно брчките кои се предизвикани од мимиките кои секојдневно ги правиме со изразот на лицето.

Дали третманот е болен?

Третманот е комплетно безболен , трае 20 мин.

Најчесто се потребни 3 – 7 дена за да види правиот ефект.

Колку долго трае ефектот?

Ефектот од ботксот трае до 6 месеци. После овој период мускулатурата повторно се врача во кондиција и третманот се повторува.

Наскоро...

Дерма Бела – Скопје

Адреса: Ул. Васил Горгов 22/2 Капиштец – Скопје
Тел. 02-3230888
info@dermabella.com.mk


студио Белеца – Прилеп

Адреса: Ул. М.Тито 47а/2 Прилеп
Тел. 048-414848
info@dermabella.com.mk